Feeldoe samleie etter fødsel

feeldoe samleie etter fødsel

An International Journal of Obstetrics and Gynaecology tidligere i år. Jordmor og seniorrådgiver i Helsedirektoratet, Britt Roland, sier det ikke er noen medisinsk grunn til å vente seks uker før man har samleie etter fødsel.

Tidligere ga vi råd om å vente seks uker, men nå er det mer vanlig for helsepersonell å si at dette må folk få bestemme selv. Det er ingen fasit, men store individuelle forskjeller for når man fysisk og psykisk føler seg klar etter en fødsel, sier Roland.

Etter fødsel er det et sår i livmoren der morkaken har sittet. Mange kvinner har også fått rifter, som skal heles. Ønsker et par å ha samleie mens kvinnen fortsatt blør, bør man derfor bruke kondom for å forebygge infeksjon, råder Roland.

Professor og seksualvaneforsker Bente Træen ved Universitetet i Oslo, sier det er viktig at kvinnen er mentalt klar før hun gjennomfører samleie etter fødsel.

Sex er viktig for å vise partneren at man er glad i hverandre, og den symbolske handlingen er viktig å ta vare på. Men det er mange måter å utforske seksualitet på, og man kan forsøke sex på andre måter enn penis i skjeden, oppfordrer sexologen.

Træen har selv født to barn. Den første gangen var seks ukers seksuell avholdenhet det offisielle rådet fra helsemyndighetene, mens andre gang var det «fritt frem». Træen ser både positive og negative sider ved at «seks ukers»-regelen er borte. For noen kan det være bra fordi man fjerner en engstelse for at man gjør noe galt med kroppen sin hvis man har sex tidligere. Dersom man er forløst med keisersnitt har man smerter i operasjonssåret.

Den viktigste medisinske årsaken til å avstå fra sex rett etter fødsel er infeksjonsfaren. Den veier omtrent én kilo ved termin, og skal tilbake til rundt 60 gram. Ved fødsel er livmoren en svær muskel som skal jobbe og trekke seg sammen for å åpne livmorhalsen og skyve barnet ned gjennom fødselskanalen. Etter fødselen tar det omtrent seks uker for livmoren å komme tilbake til normal ikke-gravid størrelse.

Dette kalles renselse, forklarer jordmoren. Det er i forbindelse med denne renselsen at man er mer disponert for å få infeksjon i livmoren, såkalt barselfeber. Pfeffer forklarer at man ikke  må  vente i seks uker med å gjenoppta sex-livet, men dersom begge ønsker å gjenoppta sexlivet før det er gått seks uker, må mannen bruke kondom av hensyn til infeksjonsfaren.

Hun understreker at de aller, aller fleste ikke er klar for sex i de første seks ukene uansett. I tillegg har man jo et nyfødt barn som skal mates døgnet rundt, også om natten, og man sover ofte mindre i denne fasen. Sex er et overskuddsfenomen og det overskuddet er som oftest ikke der rett etter en fødsel, forklarer hun.

Hennes erfaring er at det for de fleste tar mer enn seks uker før man gjenopptar seksuallivet. Hun understreker at det både er det mentale og det fysiske som er årsaken til at man avstår fra sex rett etter fødsel. Dersom man ikke føler seg klar, skal man ikke gjøre det, råder Pfeffer. Hun understreker likevel at sex er viktig i et parforhold. Dersom det går mer enn et halvt år uten at sex-livet har startet opp igjen, bør man kanskje begynne å tenke litt på hvorfor man ikke kommer i gang, sier hun.

Så lenge bør du vente med treningen etter fødselen. Etter en fødsel er det normalt at moren ikke ser for seg et sexliv på en stund. Etter et ni måneder svangerskap og en fødsel føler man seg gjerne mør i underlivet, uopplagt og trøtt, med bryster fulle av melk.

Det er baby, amming og søvn som er førsteprioriteter, forklarer sexolog Marina de Paoli. De fleste par samleie etter fødsel aylar lie adult seks til åtte uker etter fødsel, men mange venter mye lenger enn dette, sier professor Stephanie Brown ved Universitetet i Victoria i en pressemelding.

Naken norsk kjendis oslo gay sauna · Match uk tampong etter fødsel · Ferie i syden søker sex · Dating apper intim massasje. Aylar Lie født Sharareh Dianati februar i Teheran i Iran er en norsk Faren ble kort tid etter fengslet etter et overfall på moren med kniv.

Aylar lie blogg sex etter fødsel, Kvinner har fått likestilling. Dette er Aylar Lie på hennes porno audition. Det spiller ingen rolle. Toronto sex-annonser Back tilfeldige møter NJ menn søker menn for sex liste over gratis dating på spansk sex oppkobling xexx video gratis.

Vi var helt nakne og stoppet aldri å kysse, skriver Aylar i boken, ifølge Se og Hør. De føler at de må forholde seg til barnet, og at det derfor ikke er rom for sex i en periode. Sextipsene vi ikke blir lei av. Hvordan starter man sexlivet igjen? Forskeren tror at disse navnene vil slå an i Norge. Alt du lurer på om underlivet etter fødsel. Hvorvidt gjelder knipeøvelser vil dette også kunne hjelpe en god del på en litt romslig skjede, sier hun.

0 thoughts on “Feeldoe samleie etter fødsel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *